Advocaat

Bart Bijlsma richt zich op het oplossen van juridische kwesties waarmee zowel particulieren als de ondernemer mee te maken krijgt.

Expertise

Bart Bijlsma richt zich op het oplossen van juridische kwesties waarmee zowel particulieren als de ondernemer mee te maken krijgt. Hij houdt zich bezig met het arbeidsrecht, het familierecht, het ondernemingsrecht, het strafrecht maar stelt ook diverse commerciële contracten samen. Daarnaast staat Bart werkgevers, werknemers en bestuurders bij, zowel met advies maar ook in gerechtelijke procedures terzake individueel en collectief ontslagrecht, werknemersfraude, het concurrentiebeding en medezeggenschapskwesties. Bij voorkeur opereert Bart op het snijvlak van het ondernemingsrecht en het arbeidsrecht. Bart is vooral geïnteresseerd in het zoeken naar een niet voor de hand liggende oplossing van de gerezen problematiek.

Loopbaan

Na zijn studie is hij inmiddels 30 jaar werkzaam als advocaat; bij het kantoor Bijlsma & Knepper Advocaten, Socrates Advocaten en nu onder zijn eigen naam Bijlsma Advocatuur te Almere. Sinds 2003 werkt hij tevens als gecertificeerd NMI-mediator in familiezaken en arbeidsgeschillen.

Opleiding

Bart studeerde Nederlands recht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij is afgestudeerd in bedrijfs- en privaatrecht met een aantekening advocatuur en specialisatie Arbeidsrecht en Ondernemingsrecht. Hij is werkzaam in de algemene rechtspraktijk